Syddanske Medier: slideshow photograph 1
Syddanske Medier: slideshow photograph 2
Syddanske Medier: slideshow photograph 3
Syddanske Medier: slideshow photograph 4
Syddanske Medier: slideshow photograph 5

jv.dk

I dag er jv.dk helt sig selv

JydskeVestkysten var blandt de allerførste, der fik hjemmesider på internettet. Det skete allerede i 1995, og siderne indeholdt alene oplysninger om virksomheden.
En egentlig nyhedsformidling på sitet kom først i gang i forbindelse med storkonflikten i foråret 1998. Konflikten gjorde det umuligt at udgive en trykt avis, men da avisens journalister ikke var i konflikt, blev der i stedet etableret nyhedsformidling via hjemmesiderne. Da et regeringsindgreb stoppede konflikten, fortsatte den elektroniske nyhedsformidling i behersket omfang, idet dagens forsideartikler og de bedste nyheder fra lokaludgaverne i kort form blev overført til hjemmesiderne.

Jv.dk ryster sig fri af printavisen
I 1998-2000 skiftede JydskeVestkysten alt sit it-udstyr ud og fik dermed langt bedre muligheder for også at være Syddanmarks nyhedsformidler på internettet. I 2000 oprettede avisen en egentlig webredaktion og samme år passeredes 100.000 sidevisninger på en uge. Antallet af unikke brugere var godt 8000 pr. uge.

I årene efter har nyhedsformidlingen på jv.dk udviklet sig fra stort set at bestå af overførsler af artikler fra den trykte avis til at være et selvstændigt nyhedssite.

Danmarks største af sin slags
Jv.dk har vokset sig stor og stærk og er i dag Danmarks største regionale nyhedssite. Vi leverer hvert døgn omkring 250 nyheder fra lokalområdet, Danmark og resten af verden. Nyhederne produceres af vores selvstændige webredaktion, Ritzau, og Syddanske Mediers 130 lokale journalister, der opdaterer de lokale nyheder til jv.dk – mens de knokler for at producere endnu flere lokalnyheder, mere baggrund, navnestof og andre gode sager til JydskeVestkysten. Jv.dk er i løbende dialog med brugerne på nyhedssitet og på Facebook, hvor debatten kører på fulde omdrejninger.

I juli 2011 rundede jv.dk for første gang 17 millioner sidevisninger på en enkelt måned, hvilket må siges at kvalificere sitet til at være helt sin egen – og brugernes naturligvis.